Wednesday, October 26, 2011

double booked !

Official MUA for my engagement


Alhamdulillah, MUA and OP for my engagement dah siap booked =) Semalam FY called all MUA yang FY dah list down dkt entry sebelum ni. Only 3 of them yang layan which is Zila Ziman. Nurin and Vee..Sedihnya Zila Ziman dah fully booked on my engagement date tu..Vee pun sama..Emma Pesona off handphone pulak..Anna Ismail pun tak dapat nak reach..So,officially my MUA for e-day is NURIN !! =)





Macam biasalah,kalau kita nak hire siapa2 pun for our e-day/wedding day,1st think yang kena tengok is PR skills mereka..Kita kena tengok whether dia boleh tak memahami apa yang kita nak..kita juga kena tengok whether dia boleh sabar and terima opinion kita ke tidak..Some vendor/person taknak langsung dengar idea/opinion client..Do you know that client/customer is always right? =)






Orite back to MUA, i puas hati cara Zila Ziman layan sms I..walaupun dia punya schedule penuh on that day tapi dia suggest kat FY untuk ambil make up sesi petang but unfortunately dear, majlis bertunang FY buat tengahari.So,takde rezeki nak ambil u t___t





Vee pun dah penuh and FY pun tak letak high hope on her coz i dah nampak kat blog dia,date yang I nak tu dah ada orang hire Vee..





FY call Nurin sekali je and alhamdulillah dia pick up the phone. Nurin duduk area Wangsa Maju and it is very convenient to me to meet her soon sebab FY kerja dekat area Wangsa Walk ni..hehe..nanti nak jumpa Nurin untuk bincang make up and bagi deposit terus..FY dah block date dengan dia =) siapa-siapa yang pernah ambil Nurin for your day,mind to share your experience?




source : uncle Google





Official Photography for engagement




My OP ni tak famous pun tapi dia pernah kerja jadi editor Saiful Nang.Sejak 3 tahun lepas dia start bisnes photography sendiri.Thanks to my brother sebab recommend kan dia for me.My OP ni classmate my brother dekat kolej dulu.So,dapat lah special price sket..hehe..Suka! =)




FY suka tone gambar dia.Nampak soft sangat editting nya..I do not prefer editting yang nampak fake and over done..Then,FY pun tak suka yang letak kerawang bagai..for me,it is so disturbing and nampak gambar tu 'meriah' sangat.hehe..FY pun dah awal2 cakap dengan dia, tak boleh masuk bilik time FY tengah make up.Hanya dibenarkan time FY dah pakai baju and siap bertudung sahaja..Pasal tu semua,FY dah bincang dengan dia..Cara komunikasi pun senang macam ada chemistry..I panggil dia 'adik' and he call me 'kakak'..Dengan orang yang lagi muda ni,I taklah malu2 sangat nak posing2..Lagipun dia pun ceria and nampak macam pandai bagi arahan..InsyaAllah semuanya dapat berjalan lancar la ye dik oi =)




I taknak reveal his name sekarang..I reveal his work dulu la k..I took the picture from his facebook..Kalau korang pernah termasuk his page,mesti dah tahu kan ;)






9 comments:

  1. woaahhh OP da tauuu.. hehehe..works dia mmg best..!! as for MUA, kak nurin is recommended..!! altho i xpenah hire dia makeup, but org dia sgtlah baik... she's my vendor for baju reception belah lelaki.. ;)

    ReplyDelete
  2. Renee..alhamdulillah..skrg ni kena book cepat2 kan..lambat sket dah tlepas..hehe..

    -FY-

    ReplyDelete
  3. cantik la gambar y ur op snap tu..mmg berbaloi u ambil dia..

    ReplyDelete
  4. thanks dear..tu la..sronok i dpt booked dia =)

    -FY-

    ReplyDelete
  5. nora : tungguuuu..hehe

    dhiera : engagement I bulan february..12.02.2012..hehe..thank u dear

    -FY-

    ReplyDelete
  6. wow nurin ye.bestt jugak dear.antara one of my list masa survey2 dulu.last2 tak amik pun dia.hoho

    ReplyDelete
  7. zimie : yes dear..tunggu nak jumpe dia n finalize everything je..hehe

    ReplyDelete