Wednesday, November 2, 2011

Vendor-vendor Pameran Pengantin (review part 2)




Ok,straight to the point je la k untuk review vendor part 2 ni.Selain AWC dan Suri Weddings,FY pergi sit down dekat Creative Elements dan Mahligai Creative juga..Hanya 4 vendor ni je yang memukau mata FY tentang deco pelamin masa pameran tersebut..Bukannya yang lain tak best tapi FY dah bosan dengan pelamin yang sama diorang offer.



Creative Elements



Booth Creative Elements tersorok sket tapi paling unik. Promoter yang layan FY namanya En Afdhal. Dia terangkan ciri-ciri pelamin yang diorang buat and most of you know, diorang punya style ala-ala Nusantara/Bali/Jawa Kontemporari. Price range bagi FY sgt mahal. Mahal dari AWC & Suri Weddings.Seriously!Untuk pelamin dewan,walkway,table deco,doorgift untuk 1000 pax(RM10 utk sebiji doorgift?gila ke ape?mahal dowh),PA system +emcee=RM 25 000++.



Ni contoh-contoh pelamin Creative Elements;






Pelamin outdoor/garden






pelamin dewan




source: taken from their facebook page




So,untuk siapa-siapa yang ingin kan kelainan atau memilih konsep sebegini dan mempunyai budget yang best,boleh lah contact






Afdhal Shahadat





017-6299662



or visit their webiste : Creative Elements








Mahligai Creative



Still ingat pelamin Puan Ann & Encik Ash? FY dpt invitation from her dulu tapi sedihnye ada hal lain tak dapat lah nak pergi. FY kenal Ann time Bloggers Bride Gathering dkt The Zon dulu. Ann sangat lah friendly orangnya. Ok,ni pelamin Ann.mmg jaw dropping abes la kan!! and Ann,congratulations for your bundle of joy! Baby boy yang cute mcm mummy nye =)





taken from her blog


At Pameran Pengantin, Mahligai Creative ade special promotion, rebate & discount yang hebat! Rugi woo tak ambil offer ni time pameran.Berbaloi-baloi!Bukan itu saja tapi ada free full carpet coverage for hall & hand bouquet.


Untuk Pakej Nikah/Tunang, price range dlm RM 2800 untuk pelamin, hantaran 7 dulang, stage hantaran & bantal nikah.



Untuk pakej Dewan, price range dlm RM 7000 untuk pelamin, walkway, pintu gerbang & deco meja beradab.



Contoh pelamin and hantaran from Mahligai Creative;






stage nikah ala ayat-ayat cinta..romantik kan?







sweet like cotton candy!!






hantaran fresh flowers






source : Mahligai Creative





So,dah boleh teka ke FY ambil yang mana?hehe..Apa-apa pun my advise, booking time pameran pengantin ni sangatlah berpatutan. Overall, vendor mesti bagi harga promotion plus further discount. Korang pun mesti kena pandai bodek n bargain sket.hehe..



On 11 to 13 November ada Malaysia Wedding Festival dekat Midvalley, Hall 1. Boleh la kita terjah ramai-ramai.Jom?!



5 comments:

  1. FY amek dengan mahligai creative ye? cantik!!

    ReplyDelete
  2. hehe..maybe..cantik-cantik kan..=)

    -FY-

    ReplyDelete
  3. fy!! u hire MC eah? weeee..sukanye. cantek kn diorg nye pelamin sme. u amek package mn. i pun da grab promo diorg yg ni. btw wedding u bile..

    ReplyDelete
  4. Hye Izyan,
    wedding I 16 June 2012..U punye bile?..hehe..erm MC ke?maybe betul maybe tak :P

    -FY-

    ReplyDelete