Wednesday, December 21, 2011

dah beli handbag hantaran? jom survey

Hye semua..hari ni FY buat kaji selidik cadangan dengan harga yang patut untuk beli beg berjenama as hantaran. Dari bajet yang ciput sampai bajet yang unlimited.FY rasa semua B2B dapat handbag dalam hantaran kan? Ada yang tak suka handbag ke?dah jadi bini orang,macam2 nak bawak ok..itu belum nak jadi mak orang lagi ;) and I guess semua nak yang branded sket untuk letak atas dulang hantaran..takkanlah nak letak beg mengkuang kot :P

ok,FY start dengan bajet RM 300 ke bawah. Banyak tau choice untuk harga macam ni.Antaranya:

CARLO RINO


2- SEMBONIA



3- GUESS


4- CHARLES AND KEITH

lawa dowhhh beg & kasut pink..*jadi lah isteri yang comel*

Seterusnya, untuk bajet below RM 600. Tapi selected items lah..bukan semua handbags brand ni below RM 600..jangan silap paham..tapi tengah YES ni, mostly ada discount.

1- LOLLIPOPS - butik dekat Sunway Pyramid..brand ni from Paris


2- BRAUN BUFFEL


3- BONIA


4. LONGCHAMP (nenek FY cakap, beg free kedai emas :P)



Then, below RM 1000.. banyak blogshop2 buat promo murah sebab diorangdapat bag ni mostly from US/Europe/Aussie Factory Outlet. Owh, tak lama lagi boxing day lagi lah banyak item yang best2. kalau kat butik tak dapat kot harga branded below RM 1000..maybe ada tapi yang off season sket but still cantik (kat Malaysia tak kesah season2ni ok),wallet/wrislet pun boleh dapat.

1- COACH


2- CALVIN KLIEN


3- COLE HAAN





4- MARC JACOBS


5- AIGNER



6- KATE SPADE





7- PARIS HILTON


8- TOMMY HILFIGER


Kalau below RM 2000 pulak. Not all designs tapi still ada. Kat blogshop byk gak pilihan. Some of my recommendations are :

1- FENDI






2- MULBERRY




3- JUICY COUTURE





*all pics taken from google*

Above RM 2000 tak payah tanya lah,memang berlambak..masuk je KLCC/PAVILION tu tengok and prepare ongkosnya..GUCCI, PRADA, LV, MIU MIU, TODS, CHANEL, SELVATORE FERRAGAMO,HERMES and the list goes on..

16 comments:

  1. as tak tahu nk beli hndbag jenama apa..huhu
    tp yang penting bukan pilihan as,sbb as xpndai pilih hndbag.
    as ajak member pilihkan..hehe

    ReplyDelete
  2. xpe asalkan As suka n sesuai dgn As..all the best dear

    ReplyDelete
  3. sy nak tambah...sasha rowena..hehehe..our local designer...beg cantek..price above rm1k...try sevey butik dia kt starhill gallery..

    ReplyDelete
  4. kite amik carlo rino je.penat cri pur=sing2..last2 balik pd yg carlo rino jgk..lgpon kene ikot bajet.ngeee~

    ReplyDelete
  5. kita pon amik carlo rino gak...ngeeee

    ReplyDelete
  6. kite pon ritu pilih carlo rino je. hihi..sebab suke design nye. bukan tguk brand nye.

    ReplyDelete
  7. waahh..carlo rino mmg pilihan yg hot ye..=)

    ReplyDelete
  8. haha.pg kt carlo rino tgk sume santek2.rambang mata.last-last terbeli yg bum equipment.adeh.

    ReplyDelete
  9. Thanks! efa pun tengah survey handbag ni. tunang dah bising2 bile nak cari handbag. tapi otak blur nak amik mane...

    ReplyDelete
  10. bole tmbh michael kors(MK) below Rm1000..my fiancee bli kat US haritu utk hantaran dpt RM je..bebaloi bile diorg tgh sale :)

    ReplyDelete
  11. happy shopping girls..

    munirah : yeahh MK pun berbaloi gak kan

    ReplyDelete
  12. banyak sangat ni pilihan. saya pun tak decide lagi nak beli yang mana. hekhek

    ReplyDelete
  13. zimie nye yang rm300 below.beli dah pun.from CR.heheh happyyyy sbb beli time sales

    ReplyDelete
  14. fy, last year ms boxing day i pegi bicester village, uk. kat ctu i borong dekat 10 bag juicy couture. tahu tak..plg mhl punye bag masa tu RM200 je. mmg klu boleh nk borong satu kedai. ni entry tu..
    http://lovelyorked.blogspot.com/2011/01/bicester-village.html

    ReplyDelete
  15. huk3x bestnye lar blh bl handbag mhl2...aku kalo bl handbag pun bwh rm200 tu pun yg ada diskaun..ms kawin dl tak de pun hantaran handbag...tgh sewel ms tu...huk3x best lar dpt bl handbg mhl2...

    ReplyDelete
  16. Pihak kami ada menyediakan jualan secara online barangan handbag, dompet, cadar, eyewear, belt, jam tangan, pakaian kanak2 murah dan harga berpatutan. Boleh dijadikan barangan hantaran.

    layari blog kami di ONLINE STORE
    atau PHOTO PRODUK

    ReplyDelete