Sunday, January 8, 2012

Borong kain sampai lebam

Shopping kain adalah satu perkara yang mengujakan. A day before new year haritu, FY pergi Jakel KL with family. Tujuan utama memang nak memborong kain for family members. Masuk2 Jakel je cari Kak Julia (supervisor) dengan Kak Farah (daughter in law Jakel) sebab dah biasa deal dengan diorang. Boleh kawtim2 harga.Hehe.

Banyak kain reduce price and seriously murah like one meter good quality kain plain baju melayu is RM 7. Its a good deal la kan especially i decide nak mintak kawan2 lelaki MA jadi hulubalang angkat dulang during nikah event. For my dayangs, I choose thai silk and songket. Dalam RM 50 je untuk sepasang. Kalau before discount memang mahal beratus2 lah.

For our family members, my mum and dad pilih kain plain baju melayu,sampin songket and korean silk. Tapi korean silk tu tak cukup lak and kena order baru. Thats why la Jakel sampai deliver ke rumah. Hehe. Ada kain yang tak cukup. Kitorang pun malas nak mengangkut kain masuk kereta sebab parking jauh dekat Sogo. So, kain yang dah cukup pun kena delivery jugak lah. Tak sanggup nak melebamkan tangan heret plastic bag. Cukup2 lah mata berpinar2 pilih kain.

For me as bride to be, I pilih lace border (Mula price RM 680 tapi nego giler2 ngan Kak Farah, dapat RM 300 per meter), chiffon silk, and net silk. For him, i choose matte satin (tak kilat,tak panas and mesti cantik terletak dekat badan ---> MA's recommendation!). Kain2 ni utk nikah sebab nak tempah dengan Najib Salman, InsyaALLAH..I have to say good bye to Zery Zamry sebab rate dia dah naiklah untuk 2012 ni.sedey I.. For reception, kita sewa baru dengan AWC. Belum discuss apa2 pun lagi dengan Ari tapi FY dah collect pic2 dress yang menjadi idaman kolbuku..huhu


memunggah border lace!

Jakel dah jadi tongkang pecah malam new year tuh..lol





2 comments:

  1. awk, Najib Salman tu tailor eh? rate die brape eh? klu ade quotation/infos, share please. my email, adiaz_gemini@yahoo.com.

    thanks darling~

    ReplyDelete
  2. hye adibah..ok i email u =)

    ReplyDelete