Thursday, January 19, 2012

katil dah sampai! wehuuu


Acara hunting set perabot bilik pengantin adalah sangat mencabar bagi FY setakat ini..LOL..menerjah sampai 4 buah kedai perabot..Fella Design Shah Alam adalah destinasi utama tapi sayang sekali katil kat sana adalah terlalu besar utk fit dengan bilik pengantin FY yang sempit sket. Plan asal nak guna bilik adik FY kat tingkat atas tapi mama kurang setuju sebab kesian kat nenek nanti nak naik tangga. Guna je lah guest room yg sediaada kat bawah.

Set perabot kat Fella Design memang cun2 belaka..FY memang berkenan sangat2..Harga memang agak mahal tapi kualiti tip top..pakai kayu mahogany atau oak..memang terbaik la kan..Design dia lain dari yang lain..Haihhh,teringat2 sampai sekarang..sobsss..tak banyak pilihan katil Queen..banyak king size je..=(

Ni design2 kat Fella Design..





suka gila dressing table tu!!! mmg cun dowhhh












FY sukaaaaa katil ni!!!!

kalau suka kena letak dua pics..hehe..dressing table tuhhhh..wow!!!!



dats me..mengada nak snap pic sendiri :P


Then pegi IKEA pulak..tapiiii (ehhhh banyak nye tapi) katil sekarang pun IKEA..tak banyak pilihan sgt kat IKEA..cuci2 mata je la sambil beli frame utk deco2 bilik pengantin..FY suka katil IKEA ni, tapi mama tak prefer katil besi


Lepas tu terjah Empire Classic..adehhh,totally not my taste la..bilik FY dah la kecik, katil gabak gini lepas tu berkerawang2 keemasan ni mmg a BIG no no..


Kemudiannnnn..teringat world of furniture tepi highway sungai besi. Dulu pernah teman mama pergi beli rak kasut kat sini..hahaha..jauh dowh beli rak kasut sampai sungai besi.. macam lah kat Rawang takde jual rak kasut..hahaha..

Masuk lah kat kedai Snoozeland..oh myyyyy..cantik2..katil single display kat level bawah pun dah cun2 apatah lagi naik atas tgk katil king/queen..mmg fuhhhhh, sweet!










FY dapat free gift! tokey kedai bagi set cadar yg quilt tuh..comel giler..tak sia2 datang time2 nak Chinese New Year..manyak ong!

Tak sabar nak balik rumah cuti panjang ni..nak tgk katil tu dalam bilik!!

So, utk B2B yg belum beli lagi katil sila lah ke tempat2 yg FY suggest ni =)






5 comments:

  1. Wahh lawanye katil. orgnye simple simple je.

    ReplyDelete
  2. fy, i belum beli lagiiiiii.waaa haritu nak beli tggu year end sale sekali x sempat.ikea tu besi, my dad pun x suka.

    i suka tempat u suggest tu.cantik la katil u pilih tu.mahal x dear?;p

    ReplyDelete
  3. tak silap I after discount 2 ribu lebih..dapat katil,tilam,2 side table and 1 dressing table.

    ReplyDelete
  4. harga dua ribu lebih tu bukan utk katil je ye?

    ReplyDelete