Monday, May 21, 2012

apa??? 25 hari lagi ?!!!

INVITATION CARDS

Ya Allah...sekejap nya masa berlalu! Seriously wedding preparation baru 70% progress...sekarang ni tengah busy distribute cards..proses distribute cards ni bukan senang ok..terima kasih sgt2 dekat kawan-kawan yang pantas pm/sms address. Sorry tak dapat nak bagi by hand dekat semua. Tak sempat la u olls..Mana yang dekat-dekat je FY bagi. Itu pun ada lagi yang belum sempat drop by.Tunggu ye =)

WEDDING ATTIRE

Semalam pergi 2nd fitting dengan AWC for baju sanding and 1st fitting dengan Nazreen for baju nikah.  Baju sanding kena kecikkan and baju nikah tu kena longgarkan..haha..boleh tak macam tu? haha. Takpe lah, janji baju tu cantik dan sopan. Oh, FY suka kasut yang AWC buat. Selesa sangat! tapi FY risau sebab heels tu agak tinggi. Hope tak pelik sangat berdiri sebelah bakal husband ku nanti. No teaser ye! haha.FY ni kedekut sket nak teaser2 ni..hehe..

FY still searching baju khatam Quran. Kena pergi SACC Mall jugak la coz kat situ je yang FY familiar beli baju muslimah2 ni..hehe..Susahnya la nak cari jubah/kaftan in dark brown.Boleh bagi suggestion tak nak beli kat mana?

weekend ni pulak nak pergi fitting baju persalinan daerah for malam berinai.FY request 5 pasang baju persalinan. Hope takda masalah lah. FY sewa je dengan butik kawan my mum.

WEDDING SIGNAGE, PROPS & GUEST BOOK

FY order wedding signage and photobooth props from my cousin, Creative Genius Printables. I totally rely on them. FY just email je nak color apa, besar macam mana, bentuk apa dll, and the rest CGP settlekan. For guest book, FY buat DIY. Tengok je la outcome dia nanti. Tak sempat2 nak ambil pic. Lepas kawen, FY story ok.

BEAUTY & HEALTH

I went to pedi medi with B2B Waty dekat Creative Nail Subang Parade.Then, FY ada waxing on thursday. Pergi dengan my cousin. Beli pakej ni dekat groupon..haha..cuak sebenarnya nak pergi waxing ni..hehe..will stroy later..hihi

WEDDING CAKE

FY tempah dengan Marlynn's. search kat FB k. home made cake. Lepas kawen i review k..hehe..

OP & OV

FY hire Picalasso for OP and  Momenthis as my OV. Deposit paid.

DOORGIFT

My mum dah ambil from Kohouku gift. Rasa nak kena tambah lagi ni.Guest list dah increase.


HANTARAN

ada 3 benda je yang belum settle ; baju for me, toilettries for him and chocolate..


ENTERTAINMENT & EMCEE

All booked. Emcee je FY nak dengar diorang rehearsal tapi via phone je la..tak sempat la u olls nak ber-rehearsal secara live.


CATERING

Tak risau langsung sebab my auntie punye catering. hehe.InsyaAllah semuanya bisa diatur.



FY berdoa semoga perjalanan ini di permudahkan-Nya...ameen....be strong and keep calm ! =)

10 comments:

  1. hye dear..tak lama lagi dah tu...make sure 1week before u byk rest ok.. jgn stress2 tau..insyallah everything will be ok..semoga sumer urusan dipermudahkan.... when+where's ur wedding dear?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hye renee..thanks for ur advise..my wedding will be on june 17..jemput lah databg ye..dekat dewan komuniti serendah

      Delete
    2. insyallah akan dtg.. dear nanti u email softcopy ur card eh? maernee@gmail.com. tqvm! :)

      Delete
  2. semoga semua berjalan lancar dear. amin.


    fatin ismail

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Omg!! Time flies!Can't wait to see my darling on her wedding day!! If you ever need a spa session just lemme know coz I pun nak pergi!! Hahahaha! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok bebeh..will do it together2

      Delete