Thursday, June 28, 2012

Review - majlis khatam Quran

Salam Jumaat..FY mulakan review dengan majlis pertama iaitu majlis khatam quran..Kumpulan Marhaban Nurul Hidayah datang ke rumah tepat pukul 3 petang hari Jumaat, 15 June 2012 . Semua ahli-ahli kumpulan ni dari kalangan jiran tetangga FY sendiri.

Majlis dimulakan dengan bacaan yassin dan seterusnya FY baca surah Ad-Dhua sampailah surah Tabat. Ada berzanji, marhaban dan nasyid juga. Majlis berakhir pukul 5 petang dan ada jamuan. Menu khatam quran ; Roti jala, mee rebus, kuih muih, pengat pisang, air kopi & teh.

Jubah khatam quran ni FY beli dekat butik Torquaz Jalan Tuanku Abdul Rahman dan tudung dari Maya Silk House. Planning nak cari warna dark brown tapi takda yang berkenan. So, beli je lah yang color hitam & merah ni. FY suka dengan material kain yang sejuk & beadings yg kemas. Labuh jubah pun sesuai dengan FY.

Pelamin dari Ari Wedding Couture. AWC team pasang 2 hours before majlis. Berdebar jugak tunggu utk pelamin   siap.                                                                                                                                                                                                     

Photography untuk khatam Quran ialah kawan FY, Nadia Zahri. FY hire dia untuk majlis khatam Quran dan majlis malam berinai. Senang & selesa ambil OP perempuan untuk event2 macam ni. Pic di bawah ambil dari camera and ipad. Nadia will give me the soft copy soon.















me with makcik2 marhaban in brown, jiran2 & mama





9 comments:

  1. klasik la pelamin tuh.. cantik!

    ReplyDelete
  2. bestnya fy ada majlis khatam quran.cam zimie tak buat pun.sobbb btw nampak mahal dan exclusive la pelamin fy.cantik awc buat!

    ReplyDelete
  3. Dira: thanks dear..mula2 takut gak nak guna color bright camni..bila tgk cantik dalam gambar terus sukeeeee..hehe

    cik zimie : thank youuu =)

    ReplyDelete
  4. cantik taw pelamin FY tu~ tahniah dear..

    ReplyDelete
  5. Love the pelamin!!

    FY, nak no contact grup marhaban ni boleh tak? Tq :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thankss isma..boleh..nanti FY inform k

      Delete
  6. awakkk.. cantik nyepelaminnnn cantik sgt2

    ReplyDelete