Sunday, August 5, 2012

review baju nikah

Salam nuzul Quran..best nya la haiii yang cuti hari ni..FY kerja KL, so cuti nan hado..Kena la jugak pergi office walaupun office lengang hari ni..Ramai cuti secara berjemaah nampaknya..amboi u ollss.

Ok lah..FY nak review baju nikah..FY tempah dengan Nazreen Idris..designer yang sama buat baju tunang FY dulu.. Sangat selesa buat baju dengan Nazreen sebab dia ni sangat2 down to earth dan lemah lembut orang nya..Harga pun masih reasonable.

Design dan sketch dibuat bersama Nazreen. So, hasilnya kami pilih design barbie doll ataupun nama lainnya peplum..Sangat 'in' design ni sekarang..FY bagitahu Nazreen yang FY taknak kurung yang ketat sebab nanti time nikah banyak duduk..So, takut la nampak perut sandwich..hihi..walaupun pakai korset tapi rasa tak selesa pulak..FY takmo pakai putih untuk nikah sebab bila fikir, akan membazir sebab tak boleh nak pakai balik..So, FY pilih color champange ataupun nenek FY cakap, color nescafe =)

Lepas dah confirm design, Nazreen advise beli kain jenis macam mana and berapa meter. FY pergi beli dekat Jakel KL..FY beli kain chiffon crepe silk 6 meter dan lining pun sama..Untuk shawl  dan veil pun FY beli kain dan border lace kat Jakel. FY beli kain net yang lembut untuk veil and border lace dapat 70% discount..Masa nak beli border lace ni memang mencabar sket..Jakel dah jadi macam medan perang..Berterabur lace sampai ke lantai..huhu..Total untuk beli kain dalam enam ratus..

FY hantar kain bulan 3..first fitting pertengahan bulan 5. Ada sikit nak alter but overall seperti yang kitorang sketch sama-sama..Nazreen buat 3D flower and beadings kemas.. Love the outcome..I feel romantic pakai baju tu,boleh? huhu..Total harga baju + veil + shawl : RM 1500







5 comments:

  1. Farah, persan awak dalam majalah pengantin bulan ni..:) baju hijau tu..:)

    ReplyDelete
  2. cantiknya baju nikah awk..teruja saya :D

    ReplyDelete
  3. Mashallah cantik sgt your peplum dress! And your veil is gorgeous!

    ReplyDelete