Monday, February 4, 2013

BRIDE BLOGGERS GATHERING 2012 (Part 1)

Salam...FY mengarang entry kali ini dengan penuh semangat!!.excited dan happy dapat menjadi host event BRIDE BLOGGERS GATHERING 2012..Event ini tak akan berjaya tanpa sokongan suami tercinta, keluarga tersayang, kawan2 baik yang mengambil berat dan dorongan dari rakan2 bloggers & fb yang FY hargai. Disamping itu, FY mengucapkan jutaan terima kasih kepada sponsorship2 yang sudi membantu serta menghulurkan hadiah dan sumbangan. FY doakan bisnes kalian terus maju jaya.

Event ini FY plan dengan mengambil masa sebulan sahaja. Pada mulanya, ia sekadar cakap2 kosong di group Bride to be di Facebook. Tanpa membuang masa, FY meng 'offer'kan diri untuk menjadi organizer kerana kebetulan FY akan resign dari kerja di company lama pada pertengahan bulan January. Jadi FY ada 2 minggu yang free sebelum start bekerja di company baru pada bulan February.

FY mulakan dengan meng' survey' tempat dan mem ' booking tempat. Alhamdulillah, Flora Terrace (FT) memberikan kerjasama yang sangat2 baik. Terima kasih Encik Roslan di atas servis yang tip top! Seterusnya, FY cuba mengumpul seberapa banyak kawan2 bloggers untuk menjemput ke event ini dengan meminta mereka mempromosikan event di dalam blog masing2. Bukan promosi free2 sahaja tau, ada hadiah untuk entry yang terbaik =) Selain itu, FY juga membuat contest share, like and win di Facebook dan hadiah yang istimewa menanti pemenang. Selepas itu, FY contact blogshop2 yang ingin membuka booth dan juga press yang ingin membuat coverage pada hari tersebut. Alhamdulillah beberapa blogshop sudi datang membuka gerai jualan dan pihak Inspirasi Perkahwinan sudi menjadi official media. 4weddingku pula membuat penampilan khas pada hari tersebut. Thanks Mya!!! xoxo

Target FY untuk event kali ini adalah 50 orang. Seminggu sebelum event, FY dah dapat pun 50 orang tetapi mungkin tak ada rezeki, 15 orang menarik diri..Terkilan juga FY masa itu..Tapi FY kuatkan semangat demi kawan2 bloggers yang sudi datang. Preparation FY masa seminggu sebelum event sudah 80% siap. Semua sponsorship pun confirm dengan barangan dan servis yang ingin diberi. Mana mungkin FY ingin membatalkan event ini. Tak sanggup FY nak membiarkan begitu sahaja. Berkat dorongan suami dan kawan2, FY proceed juga. Alhamdulillah, pihak Flora Terrace pun tiada masalah dengan jumlah tetamu seramai 35 orang sahaja. Flora Terrace mengkhaskan hari tersebut hanya untuk event Bride Bloggers Gathering!

FY share sedikit gambar yang sudah diupload oleh OP kami iaitu FUNtography. Part 2 nanti, FY akan cerita tentang flow event. Part 3 tentang sponsorship dan part 4 tentang rumusan majlis Bride Blogger Gathering.Harap kalian semua sabar menunggu =)




Deco dari sponsorship Renee Meow Wedding Works dan dari Flora Terrace


table settings hasil perbincangan FY dan Flora Terrace

love the bling2 pink table cloth!


stage..banner pun disponsor oleh Ieda!! thanks a lot darling


sebahagian dari sponsorship..ada lagi ni..tak sempat bagi logo bisnes kat FY je



lurvering sponsor biscuits in a jar..thanks lurvering





crowd yang hadir


ladies


gentlemens


thanks a lot Mya!! yay!! i won something from 4weddingku awards..auwwwww


annys, me, sarahata dan hyna razak

lovely super adorable


my good friends..thanks for special visit..love u guys..AWESOME!!!!




STAY TUNE FOR MORE!!!

XOXO

FY



21 comments:

  1. Cant wait the next entry... ! ;)

    ReplyDelete
  2. tengok semua dok update and upload gambar semalam. huhu.bestnye,tp x sempat nak dtg. Btw, happy for our group ! semuanya sporting2 :D

    ReplyDelete
  3. yay we want more. hiks. cant wait!

    ReplyDelete
  4. Wah..can't wait for next entry :)

    ReplyDelete
  5. Wah..can't wait for next entry :)

    ReplyDelete
  6. Yeay! Congrates FY.
    Seronoknya, tapi sayang tak dapat join.
    Kalau ada event soon nak join jugak! Hehhh

    ReplyDelete
  7. bestnye... rugi betul tak dapat join. btw, tumpang happy sgt sbb hubungan exb2b ttp berterusan :)

    ReplyDelete
  8. best sorry u i tak dapat join sebab i ke JB my bff tunang :)

    ReplyDelete
  9. Hi FY...
    pertamanya ejaan nama kami salah sikit.. ehehe
    FUNthography...

    Gambar bagi full version saya sudah upload di fb kami..
    feel free to tag ya :)

    Terima kasih kepada semua yang telah datang n posing. :)

    keep sharing the FUN with us!

    ReplyDelete
  10. tgk pic pun dh tau best :)) cantik2 decoration :D good job FY! :)

    ReplyDelete
  11. cantik nyeee...! hope coming years pon ad lagi la ye.. dis year xdpt join.next year harap sangat nk join.. huhuhu

    ReplyDelete
  12. cantiknyaa deco sume...tgk pic dh tau happening...next time klu ada lg..sure nk join =)
    tahniah FY!!

    ReplyDelete
  13. cantiknyaaaaa!

    dear FY, i m so sory..lupa yg event dah nak dekat pastu tak inform pun FY yg kita tak dpt dtg event..

    sori dear..beria kan makcik ni ckp nak dtg 2 org tp last minute tak dtg pulak..my bad =_=

    ReplyDelete
  14. happening event! enjoy tgk pica ^_^

    ReplyDelete
  15. Oh seronoknye!!!sorry xsempat nak reply kak farah coz we were in cameron tym tu..wuuu..

    ReplyDelete
  16. Atie n husband enjoy sangat!!thanx farah...^_^

    ReplyDelete
  17. assalamualaikum. bagusnya gathering ni Fy. good job!

    ReplyDelete