Wednesday, February 22, 2012

doorgift and catering

Kalau boleh FY nak habiskan review pasal engagement this week juga..Banyak lagi nak share pasal progress untuk kahwin..4 months to go ok!! dah tak lama lagi pun..adalah rasa stress sket2..huhu


Ok, back to the topic..for catering, FY tak payah nak pikir banyak2 sebab my auntie sendiri ada buat bisnes restaurant and catering dekat TTDI Jaya, Shah Alam. So, takde sebab lah FY nak pergi catering hunting and buat food testing lagi..hehe..Nak mintak2 discount pun takde hal la..harga sedara mara ;)


My parents request nak nasi minyak and nasi putih..jemputan bertunang ialah 400 pax..so, 200 untuk nasi minyak & 2oo untuk nasi putih. 400 pax mcm ramai je tapi tu semua sedara mara & jiran2 FY and kawan2 rapat je. Family FY rapat dengan sedara mara so macam tak best la kalau tak jemput even untuk bertunang je..


FY dan keluarga sangat bersyukur sebab banyak sedara mara & jiran2 sponsor kuih muih. Free flow je untuk semua orang sampaikan pentunang sendiri tak dapat rasa brownies yang cousin FY buat..ramai cakap sedap!! takpe2..nanti time nikah nak request cousin FY buatkan lagi.

Ini menu time bertunang :



Nasi Minyak

Nasi Putih

Kurma Daging

Ayam Masak Merah

Acar Rampai

Salad

Masak Lemak Ikan Masin & Nenas
Tempe Goreng Jawa

Tumis Asam Daging

Sambal Belacan

Ulam2an

Teh Tarik

Sirap Selasih

Buah2an


Harga jangan tanya lah kat FY sebab tak aci sket harga sedara mara ni..Kalau berminat, boleh je pergi dekat TTDI Jaya, Shah Alam..cari restoran Ami catering (dkt dengan station minyak ESSO) and boleh lah food testing..Memang sedap!!


Orite, enough about catering..Kita review pula pasal doorgift. my family sangat cerewet pasal doorgift apa nak bagi tetamu.huhu.Taknak bagi makanan, taknak bagi barang perhiasan, taknak bagi benda yang ada printed nama pentunang/pengantin dan taknak bagi yang hanya cantik tapi tak praktikal :P


So, pencarian doorgift memang sangat mencabar.Hari2 dok godek google, setiap minggu pergi doorgift hunting, dari GM Klang ke GM KL ke Jalan TAR ke Nilai 3 ke SSF ke KK Home Deco tapi nan hadoo until FY sesat dekat blog Kouhuku Gift


Banyak sangat choice yang menarik kat sini. Kalau nak tengok dengan lebih jelas dan puas, boleh datang kedai dkt Seksyen 13, Shah Alam. satu building dengan Sri Accapella Service Apartment. Sebelah Old Town White Coffee.







FY bagi mirror ni as doorgift =)



semua guest FY suka sangat dapat gift ni











FY letak dalam transparent organza pouch tapi tak letak tq tag pun..lol.



For boys/men, FY bagi tea towel. Beli dekat Nilai 3.









sorry takde pc yang lagi better.


FY letak towel ni dalam kotak yg ada handle.Senang nak pegang.Sorry lagi tak sempat nak ambil towel dalam kotak tu..huhu



Price for

Mirror with organza pouch : RM 2.00

Tea towel with box : RM 2.50




3 comments:

  1. Replies
    1. cute sgt!! sedey sbb sampai i pun x dapat..hehe..

      Delete
  2. cute la mirror 2.kt mana awak beli.hehehe

    ReplyDelete