Saturday, February 25, 2012

review Pameran Pengantin


Assalamualaikum wbt..Hye semua, apa khabar? macam mana preparation for wedding? FY baru settle 20%..huhu..sumpah cuak..bulan march ni insyaAllah nak settlekan sampai 50%..

Semalam FY seronok sangat pergi pameran pengantin di SACC Convention by Urban Vibe. FY pergi sorang2 je. Tunang FY ade kursus.FY malas nak kacau kawan2 FY yang lain tapi one og my BFF baca status FY kat bbm then dia datang pukul 4.30..hehe..FY dah sampai dari pukul 1 lagi..lepas round2 booth kutip brocher, ada announcment pasal persembahan tarian by Tari Tirana. FY pun pergi duduk tepi stage then suddenly ada orang tegur "FY ke ni?"..hehehe...Rupa2nya B2B, Rina..Dia duduk dekat belakang FY je..Comel sangat Rina..Dia datang dengan tunang dia..Lepas show tarian tu habis, kitorang sempat lagi bergossip and bergambar..Nanti kita jumpa lagi k dear =)


Rina and FY..tengoklah kat tangan FY tu, banyak gila la brochure.



persembahan tarian tari tirana

Then, FY lagi utk 2nd time..haha..FY suka pergi sorang2 ni..ikut suka hati je nak singgah mana2 booth..Walaupun FY dah confirm dah almost all vendor tapi FY saja2 nak promosi vendor lain. So far, alhamdulillah..takde yang FY menyesal..hihi.

FY nak share kat sini, beberapa vendor yang boleh korang consider;

CATERING

Nurul Izzah Catering

FY dah food testing masakan NIC ni. Nasi Arab dia sedap. Berbaloi2 pakej yang dia bagi. Cara kerja NIC pun sangat sistematik dan teratur. Mana2 B2B yang belum ada catering, boleh consider NIC ok =)


PHOTOGRAPHY


The fotokraft


1st time tengok hasil kerja The Fotokraft semalam. Sebelum ni tak pernah dengar lagi. Boleh tahan cun gak gambar2 dorang. Pakej yang FY rasa ok is Package RM 2200 (1 event and 1 outdoor sessoon and 1 pre wedding session), 1 photobook & dvd.


contoh pic The Fotokraft

PAKEJ PERKAHWINAN

Butik Perkahwinan RS

rm 5800

-Pelamin Eksklusif (fresh flower)
-Pelamin mini
-Hiasan meja pengantin
-Sepasang baju sewa baru
-Sepasang baju sedia ada
- 2x make up
-Handbouquet fresh flowers
-Aksesori L/P
-Alat merenjis
-Bantal nikah
-Pintu gerabang
-6 set walkway
-red carpet
-Free kek pengantin 2 tingkat


Ryn's Avenue

Pakej Dewan

RM 5990

-Pelamin Dewan 3 panel
-aksesori pelamin
-1 arch
- 1 set walkway
-Set lengkap baju pengantin lelaki & perempuan
-1x make up
-photography (1 event)
- Studio photography
-storybook album
-1 frame gambar



PROMOTION2 lain yang hebat

Mahligai Creative

Chiavari chairs rental RM 10 per piece

- silver color chiavari chairs rental RM 1O per piece tapi kena sewa paling minimum 300 pcs.


BabyFidzah make up artist

RM 900 untuk 2x make up

baby fizah ni pernah menang pertandingan make up kat Pameran Pengantin Oct 2011.







ok..tu je kot yang menarik perhatian FY..hehe,,yang lain2 tu memang menarik tapi kussss semangat..meletop2 price dia..FY bagi tengok gambar je k..ni semua vendor yang riban2 tapi kalau ada bajet, memang puas hati =)


Ari Wedding Couture booth



main stage by Arma Wedding Couture



davency



NAS GREAT IDEAS

Fuhhhhh...fuhhhh...melopong FY tengok pakej pelamin dewan dia..perghhh..boleh beli toyota vios secara cashhhhh..mak aihhhh...FY hanya mampu kutip brochure..huhu..

p/s :next review pasal fashion show kat Pameran Pengantin


9 comments:

  1. smlm kite pergi gak situ...hehe..

    nak cari danialhaikal & mazelensa..
    ade danialhaikal je..tapi dorg punye package over the budget plak.. :P

    ReplyDelete
  2. Wahhhhh pelamin blom ade lg ni. Huhuhuhu i rase tanak pelamin yg ade panel2 laa. Huhu i ingt nk buat kain2 as back drop pastu bunga gantung2 cam biasa. Hahahah

    ReplyDelete
  3. waty: cantik.. yes, u cuba buat sendiri, munkin lagi murah.. u know, mcam buat backdrop dengan riben.. wallaa!! hahaha

    ReplyDelete
  4. i tgk kt luar dewan je time balik dr pkns..mmg terpegun gilela tengok deco NGI.nak nangesss :)

    ReplyDelete
  5. cik rai pegi jugak .. ari ahad .. mampu kutip brochure je :D

    ReplyDelete
  6. FY! rina belum sempat buat entry pasal PPM nii, da la masuk contest hihi..nanti nak pinjam sikit gambar ehh, fy baguslaahh stay sampai abes..tu untung g sorang hehe..klo ngn tunang, sibuk nak balik cept ;p :) nanti jmpe lg taww

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok Rina..boleh je..no problem..hehe..insyaAllah kite jumpe lagi k

      Delete
  7. Hai dear mazlensa tu my cazen company . Pakej dia x rugi ambil .my wedding on dec nih dia yg buat .pasal price bg i ok lah .i dah bnyk tgk dia nya art work .studio nya di tasik permaisuri. Ramai org ambil ngan dia smoi yg luar negara pun book coz gambar n video cantik .then diorg very creatif .i bgtau for info sbb i sgt cerewet pilih coz i memang major art. Hihi .its not sbb cazen tp sbb artwork .thumup kat diorg sbb diorg bukn major art but diorg buat lg baik dr budak budak art .proud of him try search yazin yussof d fb ,then u can see mazelensa

    ReplyDelete
  8. kenapa tak dapat pun harga RM10 chivari chairs even 350 unit ? plssss help meee

    ReplyDelete