Sunday, March 4, 2012

Trivia my engagement


Happy monday pretty ladies!! eh ade ke lelaki baca blog kawen2 ni? hehe..ada!! my friend time sekolah rendah..Jijie nama nya..Groom to be this year..Hari tu terkejut dapat bbm dia tanye " kau ke FY?"..haha..haruslah sepraisss bile lelaki yang tanye begitu..kalau perempuan, FY still boleh faham lagi..lol..ini lelaki baca blog bride-to-be, memang agak peliks disitu..whatever lah, thanks Jijie for reading this picisan blog..huhu.happy preparation to you =) since dia dah start baca blog FY, selalu je jijie tanya pendapat kat FY..FY tolong je mana yang boleh..insyaAllah.

Orite, back to the topic, hari ni FY nak list down trivia masa engagement.Ada 7 semuanya.

~Pelamin FY dibuat oleh Weddings by Sher. WBS team datang pasang on Saturday. majlis FY hari ahad. WBS team pasang dari pukul 6 petang sampai 9 malam. After maghrib, tiba-tiba rumah black out.. Gila lahh..cuak betul..rupanya ada wire short..panggil jiran yang terror wiring, alhamdulillah boleh fix..

~FY buat giant pin wheel untuk outdoor session selepas sembahyang subuh on the day of my engagement.Tak silap dalam pukul 6.30 pagi..hehe..plan nak buat dah lama tapi sibuk sangat sampai terlupa..Paper tu FY beli dekat my favourite scrapbook shop at The Curve ~ Papier Love..dah 3 tahun jadi regular customer kat sini ;)

~Rombongan pihak lelaki dah sampai awal (11.30 pagi) tapi diorang stay dekat masjid sementara tunggu kawan2 MA yang bawa hantaran. dan paling mengejutkan, skrip wakil lelaki boleh pulak tertinggal dekat rumah. MA cepat2 call FY suruh tulis something atas paper and minta tolong my brother pass the note dekat masjid.. Boleh bayangkan tak, FY dengan baju tunang liplap n bermake up tu tulis cepat2 details pasal tunang and discussion pasal our nikah & reception??haha..memang kerja gila..terpaksa cover dengan family, takut diorang tahu..thanks a lot my bridesmaids..hahaha..love u all..mmuuaahh..and thanks to my short hand skill..hihi

~After discussion kedua2 keluarga, maka diorang pun panggil FY and bridesmaids untuk sarung cincin.. Tapi time tu kitorang tgh camwhoring..memang ter'pause' sket la flow event..hehe..mana nak angkat dulang nye..mana nak jaga step nye..haha..alhamdulillah, my bridesmaids FY bagus2 belaka..Semua pandai behave, jalan sopan santun dan letak my dulang hantaran dengan cantik sekali..During, perjalanan dari bilik FY ke ruang tamu, lagu background ialah dari instrumental OST Tuhan Beri Aku Cinta-link- cun2 je lagu tu habis, FY pun selamat duduk atas pelamin.

~FY tak dapat langsung nak merasa semua dessert dekat candy buffet..yang FY puas rasa is my cousin's delicious macarons and super moist marble cake from my mum's friend..FY teringin sangat nak rasa brownies, rainbow cake, cake pop, carrot cake, cheese tart, fruit tart, cream puff and marshmellow! takpe2, nanti during nikah pun FY nak buat dessert buffet juga. For those yang berminat nak hire Creative Genius Printable, boleh pergi dkt facebook and search.

~Untuk hantaran bunga rampai, FY tak sempat nak cari daun bunga rampai tu..haha..last kopek, pergi rawang cari potpourri..sembur perfume FY sket, jadi lah bunga rampai potpourri modern :P

~During ourdoor photosession tu, sangatlah panas. Keluar rumah nampak mendung, bila sampai je dekat lokasi tu, pergghh panas gile. Kesian tengok OP & OV bermandi peluh. FY jenis tak kuat peluh tapi dah start haus nak air..Tips utk B2B yang buat photography outdoor nanti, sila bawa bekal air byk2..By da way, ramai yang tanya FY kat mana lokasi photoshoot tu. Seriously, tempat tu biasa2 je..nama nya Perigi Tujuh, Serendah. Boleh baca dekat wiki ni untuk lebih info - wikipedia






*credit pic to google*
hasilnya..pic jadi macam ni


boleh nampak tak 7 perigi depan FY & MA tu? hehe

giant pin wheel (DIY last minute) and wooden love box from Reena Yusof

pic by Sukabumixsebol Photography -link fb
video will uploaded on April by Momenthis Production-link fb

6 comments:

  1. cantek la gambar engagement tu :P

    ReplyDelete
  2. berbeza muka FY .. mcm umur baya2 erin ..
    niceeeeeeeeeeeeee blh x nak yom n pelok puas2

    ReplyDelete
  3. thanks dear iedchan =)

    erin : haha..akak dah tua dear..dah 26 tahun..huhu..ololo..dia lagi omeyy

    ReplyDelete
  4. gambar cantek sgt...mahal x op u tu?

    ReplyDelete